recepty

Cukeťáky


Dietnější verze tradičních bramboráků. Pokud už nevíte co si počít s letošní cuketovou úrodou vyzkoušejte tento rychlý recept...
(celý recept)

Dietnější verze tradičních bramboráků. Pokud už nevíte co si počít s letošní cuketovou úrodou vyzkoušejte tento rychlý recept....

Ingredience receptu

  • 1 kg cukety
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky nebo oregána
  • pepř
  • Můžete přidat:
  • 50 g slaniny
  • 100 g nastrouhané tvrdé mozzarelly
  • 20 g strouhaného sýru parmazánového typu

Způsob přípravy

Omyté a oloupané cukety najemno nastrouhejte nebo rozmixujte. Směs promíchejte se solí a nalijte do sítka vystlaného čistou bavlněnou utěrkou a nechte alespoň 5 minut vypotit.

Z cukety pečlivě vymačkejte veškerou vodu. Důležité je aby cuketa nepouštěla žádnou vodu. Z původního 1 kg cukety by vám mělo zůstat 500 g.

Vymačkanou cuketu smíchejte s vejcí, majoránkou a rozdrceným česnekem a ochuťte pepřem.

Nahřejte troubu na 190 °C, na plechu vyloženém pečicím papírem. Vytvořte malé placky a dejte péct na cca 20 minut. Pak placičky na papíře obraťte a ještě pár minut z druhé strany dopečte dozlatova.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cukeťáky.
Hledat podobné recepty na internetu jako Cukeťáky

Naši partneři