Cuketové karbanátky recept
Cuketové karbanátky jsou vláčné a nemusíte-li mít zrovna maso, budete z nich nadšeni. Je to opravdu pochoutka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 mladé cukety
- 1 vejce
- 1 hrnek strouhanky
- 1/3 hrnku sýra Ricotta
- 4 lžíce olivového oleje
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Cuketové karbanátky jsou vláčné a nemusíte-li mít zrovna maso, budete z nich nadšeni. Je to opravdu pochoutka. A pro nás ostatní to může být výborná příloha k pečenému masu. Mladé cukety nastrouháme na hrubé kousky. Přebytečnou vodu z nich slijeme. Vysypeme cuketu do velké mísy, přidáme špetku soli, pepře, citronovou kůru, vejce, Ricottu a strouhanku.
Směs důkladně promícháme, aby se všechny přísady perfektně spojily. Pak těsto uložíme do ledničky na 30 minut. Na vyšší pánvi zahřejeme olej, z chladného těsta mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky a ty smažíme po každé straně asi 3 minuty. Hotové cuketové karbanátky můžeme ozdobit lžící zakysané smetany a snítkou petržele.