recepty

Cuketové karbanátky


Cuketové karbanátky jsou vláčné a nemusíte-li mít zrovna maso, budete z nich nadšeni. Je to opravdu pochoutka...
(celý recept)

Cuketové karbanátky jsou vláčné a nemusíte-li mít zrovna maso, budete z nich nadšeni. Je to opravdu pochoutka. A pro nás ostatní to může být výborná příloha k pečenému masu. Mladé cukety nastrouhá...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí7 porcí


Ingredience receptu

  • 2 mladé cukety
  • 1 vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/3 hrnku sýra Ricotta
  • 4 lžíce olivového oleje
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • mletý černý pepř
  • sůl

Způsob přípravy

Cuketové karbanátky jsou vláčné a nemusíte-li mít zrovna maso, budete z nich nadšeni. Je to opravdu pochoutka. A pro nás ostatní to může být výborná příloha k pečenému masu. Mladé cukety nastrouháme na hrubé kousky. Přebytečnou vodu z nich slijeme. Vysypeme cuketu do velké mísy, přidáme špetku soli, pepře, citronovou kůru, vejce, Ricottu a strouhanku. Směs důkladně promícháme, aby se všechny přísady perfektně spojily. Pak těsto uložíme do ledničky na 30 minut. Na vyšší pánvi zahřejeme olej, z chladného těsta mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky a ty smažíme po každé straně asi 3 minuty. Hotové cuketové karbanátky můžeme ozdobit lžící zakysané smetany a snítkou petržele.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cuketové karbanátky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cuketové karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cuketové karbanátky

Naši partneři