Cuketový bramborák si v sezóně rozhodně připravte. Je to jedna z variant bramboráku a cuketa jí dodá zajímavou chuť. (celý recept)
Cuketový bramborák si v sezóně rozhodně připravte. Je to jedna z variant bramboráku a cuketa jí dodá zajímavou chuť.
Do velké mísy dáme nastrouhané brambory a nastrouhanou cuketu. Z obojího ale nej...
Cuketový bramborák si v sezóně rozhodně připravte. Je to jedna z variant bramboráku a cuketa jí dodá zajímavou chuť.
Do velké mísy dáme nastrouhané brambory a nastrouhanou cuketu. Z obojího ale nejdříve důkladně slijeme všechnu přebytečnou vodu.
Směs osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a nasekanou petrželku.
Pokud je těsto příliš řídké, zahustíme ho strouhankou. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce.
Na rozpálený olej nebo máslo pak nalijeme těsto a rozprostřeme ho po celé ploše dřevěnou stěrkou. Bramboráky smažíme po obou stranách dozlatova.
Hotové bramboráky můžeme ozdobit lžící bílého jogurtu.