Cuketová bábovka recept
Zelenina se dá přidat i do moučníků, které tak získají na vláčnosti. Cuketa se skvěle hodí například do bábovek, tak proč toho nevyužít, když je v létě sezóna této zeleniny v plném proudu?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g polohrubé mouky
- 180 g třtinového cukru
- 200 g nastrouhané cukety
- 3 vejce
- 1,5 - 2 dcl mléka
- 6 lžic slunečnicového oleje
- ½ sáčku prášku do pečiva
Způsob přípravy
Cuketu omyjeme, rozkrojíme a zbavíme zrníček. Pak ji nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z ní část šťávy.
Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme sypké ingredience, přidáme žloutky, mléko, olej a vše důkladně promícháme. Přisypeme cuketu a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní těsto. Troubu předehřejeme na 170 °C a bábovku pečeme 40 - 45 minut. Zda je hotová, ověříme za pomoci špejle. Když na ní nic neulpí, můžeme formu vytáhnout z trouby.