Cuketová buchta recept
Cuketová buchta je vláčný a velmi snadný moučník. Cukety jsou dnes na trhu celý rok, takže klidně si tuto buchtu dopřejeme i v zimě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky nastrouhané cukety
- 2 vejce
- 1 hrnek oleje
- 2 lžíce nasekaných mandlí
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 120 ml bílého jogurtu
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 lžíce rumu
- olivový olej
- moučkový cukr - nemusí být
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s olejem a postupně přidáváme jogurt, cukr, vanilkový cukr, rum a mandle. V mouce rozmícháme prášek do pečiva a za stálého šlehání ji také přisypeme do mísy. Nakonec přidáme i nastrouhanou cuketu a těsto ještě důkladně promícháme.
Formu na buchtu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto do formy rozprostřeme a v předehřáté troubě ho pečeme asi půl hodiny. Zapíchneme špejli doprostřed formy a je-li vytažená špejle čistá, je cuketová buchta upečená.
Hotovou buchtu můžeme ozdobit moučkovým cukrem,