Recept Cuketová hořčice

Detail receptu na jídlo Cuketová hořčice. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Cuketová hořčice

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Cuketovou hořčici používáme ke všem druhům hotvého masa, nebo při vaření. Prostě všude tam, kde bychom použili jakoukoliv jinou hořčici.

Mladé cukety neloupeme a není třeba z nich odstraňovat semena. Jen je nakrájíme na menší kousky. Větší cukety oloupeme a vydlabeme semínka. Nakrájenou cuketu spolu s utřeným česnekem, nakrájenou feferonkou, vinným octem, cukrem, olejem, pepřem a solí dusíme za občasného míchání přikryté pokličkou asi hodinu.

Pak směs necháme vychladnout a rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Přidáme hořčici a důkladně promícháme. Plníme do skleniček s uzávěrem a uskladníme v ledničce. Můžeme pro delší uskladnění sterilovat při teplotě 85 stupňů čtvrt hodiny.

Cuketovou hořčici používáme ke všem druhům hotvého masa, nebo při vaření. Prostě všude tam, kde bychom použili jakoukoliv jinou hořčici. Mladé cukety neloupeme a není třeba z nich odstraňovat semen...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 90 min
  • Počet porcí 4 sklenice

Recenze a hodnocení receptu Cuketová hořčice


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Cuketová hořčice

Ingredience receptu Cuketová hořčice

1 kg cukety
120 ml olivového oleje
1 feferonka
200 g hořčice (dijonská, plnotučná..)
60 ml vinného octa
4 stroužky česneku
70 g třtinového cukru
1 lžička mletého pepře
sůl dle chuti

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Zeleninové
Hledat podobné recepty jako Cuketová hořčice

Podobné recepty jako Cuketová hořčice


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů