recepty

Cuketová hořčice


Cuketovou hořčici používáme ke všem druhům hotvého masa, nebo při vaření. Prostě všude tam, kde bychom použili jakoukoliv jinou hořčici...
(celý recept)

Cuketovou hořčici používáme ke všem druhům hotvého masa, nebo při vaření. Prostě všude tam, kde bychom použili jakoukoliv jinou hořčici. Mladé cukety neloupeme a není třeba z nich odstraňovat semen...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí4 sklenice porce


Ingredience receptu

  • 1 kg cukety
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 feferonka
  • 200 g hořčice (dijonská, plnotučná..)
  • 60 ml vinného octa
  • 4 stroužky česneku
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 lžička mletého pepře
  • sůl dle chuti

Způsob přípravy

Cuketovou hořčici používáme ke všem druhům hotvého masa, nebo při vaření. Prostě všude tam, kde bychom použili jakoukoliv jinou hořčici. Mladé cukety neloupeme a není třeba z nich odstraňovat semena. Jen je nakrájíme na menší kousky. Větší cukety oloupeme a vydlabeme semínka. Nakrájenou cuketu spolu s utřeným česnekem, nakrájenou feferonkou, vinným octem, cukrem, olejem, pepřem a solí dusíme za občasného míchání přikryté pokličkou asi hodinu. Pak směs necháme vychladnout a rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Přidáme hořčici a důkladně promícháme. Plníme do skleniček s uzávěrem a uskladníme v ledničce. Můžeme pro delší uskladnění sterilovat při teplotě 85 stupňů čtvrt hodiny.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cuketová hořčice.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cuketová hořčice .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cuketová hořčice

Naši partneři