Cuketová polévka s kapary a mátou recept
Cukety jsou velice nenáročné na přípravu a navíc jsou velkým zdrojem zdraví prospěšných prvků jako jsou například kyselina listová, karoten, draslík a mnoho dalších. Tento recept vám přináší tip na lahodnou polévku z cukety obohacenou o chuť máty a kaparů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 větší cukety,
- 1 pórek,
- 2 cibule,
- 4 cherry rajčátka,
- 2 stroužky česneku,
- lžíce olivového oleje,
- hrst kaparů,
- hrst máty,
- sůl a pepř dle chuti
Způsob přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Necháme zpěnit dozlatova na oleji v pánvi. Pórek omyjeme, nakrájíme a přidáme smažit do pánve. Cukety neloupeme, pouze omyjeme, nakrájíme na kostičky a také přidáme do pánve. Smažíme dozlatova. Hrst cukety můžeme schovat na dozdobení.
Zalijeme 1 litrem vody osolíme a opepříme podle chuti a necháme provařit zhruba 10 minut.
Rajčátka nařízneme, spaříme horou vodou a odstraníme z nich slupku. Nakrájíme je na kostky. V menší pánvičce rajčátka krátce restujeme na oleji s plátky oloupaného česneku. Počkáme až česnek zavoní a poté přidáme do polévky.
Polévku odstavíme z plotny, přidáme do ní mátu a kapary a rozmixujeme tyčovým mixérem. Před podáváním dozdobíme lístky máty a kousky cukety.