recepty

Cuketové karbanátky


Cuketové karbanátky jsou oblíbeným vegetariánským jídlem. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako přílohu k teplé variantě nejčastěji volíme bramborovou kaši nebo vařené brambory. S čerstvými zeleninovými saláty zase můžeme podávat cuketové karbanátky i za studena...
(celý recept)

Cuketové karbanátky jsou oblíbeným vegetariánským jídlem. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako přílohu k teplé variantě nejčastěji volíme bramborovou kaši nebo vařené brambory. S čerstvými...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 střední cuketa
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • 80 g nastrouhaného sýra (eidam nebo jiný)
  • rostlinný olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletý kmín
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 80 g ovesných vloček

Způsob přípravy

Oloupeme a nastrouháme cuketu na hrubém struhadle. Je-li větší, nezapomeňme odstranit semena. Ve velké míse ji pak smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme vejce, vločky, majoránku, kmín, česnek, osolíme a opepříme. Přebytečnou vodu ze směsi slijeme a je-li potřeba přidáme trochu strouhanky.

Vytvoříme karbanátky a obalíme je ve strouhance. Na vyšší pánvi v rozpáleném tuku karbanátky po obou stranách osmažíme. Hotové pokládáme na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cuketové karbanátky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cuketové karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cuketové karbanátky

Naši partneři