Cuketové karbanátky jsou oblíbeným vegetariánským jídlem. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako přílohu k teplé variantě nejčastěji volíme bramborovou kaši nebo vařené brambory. S čerstvými zeleninovými saláty zase můžeme podávat cuketové karbanátky i za studena. (celý recept)
Cuketové karbanátky jsou oblíbeným vegetariánským jídlem. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako přílohu k teplé variantě nejčastěji volíme bramborovou kaši nebo vařené brambory. S čerstvými...
Oloupeme a nastrouháme cuketu na hrubém struhadle. Je-li větší, nezapomeňme odstranit semena. Ve velké míse ji pak smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme vejce, vločky, majoránku, kmín, česnek, osolíme a opepříme. Přebytečnou vodu ze směsi slijeme a je-li potřeba přidáme trochu strouhanky.
Vytvoříme karbanátky a obalíme je ve strouhance. Na vyšší pánvi v rozpáleném tuku karbanátky po obou stranách osmažíme. Hotové pokládáme na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku.