Cuketové rolky se sýrem a rajčaty. recept
Rychlé zeleninové rolky můžeme podávat jako hlavní chod doplněný pečeným bramborem nebo rýží. Aby pokrm lahodil i oku, je dobré do plnící směsi použít různobarevnou zeleninu. Na místo cukety je také možné použít lilek.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 větší cuketa,
- 1 středně velká žlutá cibule,
- 1 středně velká červená cibule,
- 4 lžíce oleje,
- hrst koriandru,
- hrst petržele,
- 6 sušených rajčat,
- 200 g kozího sýra,
- 200 g slaniny,
- sůl a pepř a párátka
Způsob přípravy
Rozehřejeme grilovací pánev. Cuketu omyjeme a kráječem na zeleninu ji nakrájíme na středně silné podlouhlé plátky. Cuketu potřeme olejem a z obou stran krátce orestujeme na pánvi. Na druhé pánvi lehce osmažíme plátky slaniny, tak aby se částečně zvlnila do křupava, ale dala se stále ohýbat.
Oloupeme a na drobno nakrájíme cibule a nasekáme zelené koření. Sušená rajčata a kozí sýr nakrájíme na tenké proužky. Vše smícháme v připravené míse a dochutíme solí a pepřem.
Na cuketové plátky nejprve rozložíme opečenou slaninu a potřeme je zelenino-sýrovou směsí. Rolky zavineme a spíchneme párátkem.