recepty

Cuketový nákyp


Cuketový nákyp je lehká a voňavá, lahůdka která vám jistě zachutná. Z čerstvé zeleniny a se svěží chutí a vůní bylinek, to je ta pravá večeře pro horké letní dny...
(celý recept)

Cuketový nákyp je lehká a voňavá, lahůdka která vám jistě zachutná. Z čerstvé zeleniny a se svěží chutí a vůní bylinek, to je ta pravá večeře pro horké letní dny. Mladé cukety a mrkev omyjeme a n...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 2 menší cukety
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 100 g dětské krupičky
  • 1 bílá cibule
  • 100 g sýru čedar
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce olivového oleje
  • nasekané čerstvé bylinky (oregano, tymián, petrželka…)
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 2 lžíce másla

Způsob přípravy

Cuketový nákyp je lehká a voňavá, lahůdka která vám jistě zachutná. Z čerstvé zeleniny a se svěží chutí a vůní bylinek, to je ta pravá večeře pro horké letní dny. Mladé cukety a mrkev omyjeme a nahrubo nastrouháme. Na pánvi na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku spolu s utřeným česnekem. Do velké mísy nasypeme nastrouhanou mrkev s cuketou, přidáme cibuli s česnekem, vejce, dvě třetiny nastrouhaného čedaru, prášek do pečiva, krupičku, nasekané bylinky, důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Cuketovou směs nalijeme do pekáčku, rozetřeme do výšky přibližně 3 cm a povrch posypeme zbytkem čedaru. Pečeme v předehřáté troubě (170 stupňů) asi půl hodiny dorůžova. K nákypu můžeme podávat naloženou zeleninu nebo čerstvý zeleninový salát.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cuketový nákyp.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cuketový nákyp .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cuketový nákyp

Naši partneři