Dýňové muffiny s čokoládou recept
Zdravé dýňové muffiny s čokoládou jsou bez cukru. Přesto je to sladký a lahodný moučník ke kávě, který vám bude chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 hrnku čokoládových kousků
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 hrnku javorového sirupu
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky soli
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1/4 hrnku slazeného mandlového mléka
- 4 lžíce mandlového másla
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 hrnek dýňového pyré
Způsob přípravy
Zdravé dýňové muffiny s čokoládou jsou bez cukru. Přesto je to sladký a lahodný moučník ke kávě, který vám bude chutnat. Trouba musí být předehřátá na 180 stupňů. Formičky na muffiny vymažeme olejem. Všechny přísady kromě čokoládových kousků rozšleháme v míse na hladké těsto.
Nyní do těsta přidáme i kousky čokolády, promícháme a těsto nalijeme do formiček tak, abychom je zaplnili pouze ze tří čtvrtin. Naplněné formičky naskládáme na plech a v předehřáté troubě moučníky pečeme asi tak 20 až 25 minut. Po upečení je necháme 10 až 15 minut chladnout.