recepty

Dýňové risotto z Farro s kapustou


Dýňové risotto z Farro s kapustou je neobvyklé, protože není z rýže, ale z Farro, což jsou zrnka určitých druhů pšenice. Spolu s kapustou a dýní tvoří lahodné jídlo, rozhodně stojí tento recept za vyzkoušení...
(celý recept)

Dýňové risotto z Farro s kapustou je neobvyklé, protože není z rýže, ale z Farro, což jsou zrnka určitých druhů pšenice. Spolu s kapustou a dýní tvoří lahodné jídlo, rozhodně stojí tento recept za vy...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1/2 hrnku suchého bílého vína
  • 1 nadrobno nasekaná cibule
  • 1 hrnek strouhaného sýra Parmigiano Reggiano
  • 1 stroužek česneku
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 4 lžíce másla
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 1 máslová dýně
  • kousek kapusty nakrájené nadrobno
  • 1 hrnek Farro

Způsob přípravy

Dýňové risotto z Farro s kapustou je neobvyklé, protože není z rýže, ale z Farro, což jsou zrnka určitých druhů pšenice. Spolu s kapustou a dýní tvoří lahodné jídlo, rozhodně stojí tento recept za vyzkoušení. Trouba musí být předehřátá na 220 stupňů. Dýni podélně rozkrojíme a odstraníme semena. Zbylou dužinu potřeme olivovým olejem, okořeníme pepřem a solí. Uložíme ji na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Pak ji vyndáme z trouby a necháme chladnout. Zeleninový vývar v hrnci ohřejeme na střední teplotu. Ve velké pánvi na másle osmažíme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak k ní přidáme utřený česnek a Farro a ještě 1 minutu smažíme. Po této době do pánve přidáme bílé víno a zvolna vaříme, dokud se tekutina nevyvaří. Nyní přidáme 1/2 hrnku teplého vývaru a dále zvolna vaříme. Občas promícháme a postupně doplňujeme po částech zeleninový vývar. Vaříme přibližně 1 hodinu, až zrnka Farro změknou, ale nerozvaří se. Vychlazenou dýni oloupeme a rozmixujeme v mixéru na hladkou kaši. Z kapusty odstraníme tlusté stonky a její jemné listy nakrájíme nadrobno. Do uvařeného risotta přidáme dýňové pyré, kousky kapusty, nakonec strouhaný sýr a zbylé máslo. Dobře promícháme, a podle chuti okořeníme solí a pepřem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňové risotto farro kapustou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňové risotto z Farro s kapustou

Naši partneři