Ideální pochutina na podzimní počasí Dýňový koláč. Celá rodina si moc pochutná!
Připravíme si korpus, který vytvoříme z listového těsta. (celý recept)
Ideální pochutina na podzimní počasí Dýňový koláč. Celá rodina si moc pochutná!
Připravíme si korpus, který vytvoříme z listového těsta.
Listové těsto si připravíme tak, že smícháme mouku, žlou...
Ideální pochutina na podzimní počasí Dýňový koláč. Celá rodina si moc pochutná!
Připravíme si korpus, který vytvoříme z listového těsta.
Listové těsto si připravíme tak, že smícháme mouku, žloutek a nakrájené máslo.
Pořádně promíchámé aby bylo těsto kvalitní.
Rozválíme těsto a vložíme do formy na koláč.
Na 20 minut dáme formu s listovým těstem odležet do lednice.
Vyhřejeme toubu na 180°C. Vložíme formu s těstem a pečeme cca 8 minut.
Dýni, která je nákrájená na malé kousky, uvaříme v hrnci ve vodě do měkka.
Necháme vychladnout. Vodu můžete doplnit dle pořeby (né moc) a rozmixujeme na dýňové pyré.
Hotové dýňové pyré smícháme s rumem, cukrem nastrouhanou citronovou kůrou, mletým zázvorem a skořicí.
V jiné misce si vyšleháme žloutky a šlehačku dohromady. Poté přidáme do pyré.
Hotovou dýňovou směs rovnoměrně nalijeme na korpus z listového těsta.
Pečeme při 180°C po dobu asi 40 minut.
Po pečení necháme vychladnout v troubě.
Dýňový koláč ozdobíme šlehačkou a můžeme podávat.