Ďábelské kuře recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Ďábelské kuře si můžete připravit v troubě, ale také venku na grilu. Přílohou může být podušená nebo grilovaná zelenina, také třeba pečené brambory,
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kuře
  • 1 limetka
  • 1 lžička vinného octa
  • 5 stroužků česneku
  • 5 chilli papriček
  • 7 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce kuliček černého pepře
  • špetka mletého barevného pepře
  • špetka soli
  • čerstvý rozmarýn


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtiny a odstraníme páteř a žebra. Každou čtvrtinu masa naklepeme paličkou tak, aby byla všude stejně vysoká.

Do misky nasypeme nadrobno nasekané chilli papričky, přidáme rozemletý černý pepř, barevný pepř, špetku soli, ocet , olivový olej a limetkovou šťávu. Snítku rozmarýnu nasekáme na drobno a s na jemno nasekaným česnekem také přidáme do misky a vše důkladně promícháme. .

Hotovou marinádou potřeme porce kuřete ze všech stran a uložíme je na 30 minut do chladna. Po této době rozložíme kuře na olejem potřený rošt a pečeme asi 15 minut. Pak maso otočíme a dopečeme do měkka.

K měkkému a křupavému masu přidejte přílohu a můžete podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ďábelské kuře recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ďábelské kuře.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Ďábelské kuře .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ďábelské kuře

Kde najít informace



×