Ďábelské kuře recept
Ďábelské kuře si můžete připravit v troubě, ale také venku na grilu. Přílohou může být podušená nebo grilovaná zelenina, také třeba pečené brambory,
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kuře
- 1 limetka
- 1 lžička vinného octa
- 5 stroužků česneku
- 5 chilli papriček
- 7 lžic olivového oleje
- 1 lžíce kuliček černého pepře
- špetka mletého barevného pepře
- špetka soli
- čerstvý rozmarýn
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtiny a odstraníme páteř a žebra. Každou čtvrtinu masa naklepeme paličkou tak, aby byla všude stejně vysoká.
Do misky nasypeme nadrobno nasekané chilli papričky, přidáme rozemletý černý pepř, barevný pepř, špetku soli, ocet , olivový olej a limetkovou šťávu. Snítku rozmarýnu nasekáme na drobno a s na jemno nasekaným česnekem také přidáme do misky a vše důkladně promícháme. .
Hotovou marinádou potřeme porce kuřete ze všech stran a uložíme je na 30 minut do chladna. Po této době rozložíme kuře na olejem potřený rošt a pečeme asi 15 minut. Pak maso otočíme a dopečeme do měkka.
K měkkému a křupavému masu přidejte přílohu a můžete podávat.