Nabídka
Přidej
recepty

Dančí medailonky


Maso z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ale za to o něco tučnější. U jelenovité zvěře všeobecně platí, že nejlepší maso mají kusy do tří let věku. U starší zvěře je maso houževnatější a hůře stravitelné. Zvěřinu je dobré připravit si den předem a maso naložit, například do oleje. Přidat lze i koření, například výrazné aroma jeleního masa umí spolehlivě odstranit kuličky jalovce.
(celý recept)

Maso z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ale za to o něco tučnější. U jelenovité zvěře všeobecně platí, že nejlepší maso mají kusy do tří let věku. U starší zvěře je maso houževnatě...

Ingredience receptu

  • 12 plátků dančí kýty
  • 80 - 100 g slaniny
  • 1 středně velká cibule
  • 1 - 2 lžíce vepřového sádla (nebo jiného tuku)
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř

Způsob přípravy

Plátky masa zakryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Sejmeme fólii, maso osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. To aby vznikla hustší šťávička. Kdo však mouce neholduje, může tento krok s čistým svědomím vynechat.

Na pánvi necháme rozpustit sádlo a medailonky na něm z obou stran zprudka opečeme. Poté stáhneme teplotu a maso dusíme doměkka.

Medailonky vyndáme, uložíme do kastrůlku a ve výpeku smažíme nejprve na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli po ní i na proužky nakrájenou cibuli.

Jako přílohu volíme rýži nebo například uvařenou čočku.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dančí medailonky .
Nebo hledejte podobné podle části názvu dančí medailonky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dančí medailonky

Naši partneři