recepty

Domácí bůček


Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, můžeme přidat nakládanou okurku nebo nakrájenou jarní cibulku...
(celý recept)

Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, můžeme přidat nakládanou okurku nebo nakrájenou jarní cibulku. V misce smícháme s...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 kg vepřového hrudí
  • 3 stroužky česneku
  • 10 kuliček celého černého pepře
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžičky mleté červené papriky
  • 3 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Způsob přípravy

Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, můžeme přidat nakládanou okurku nebo nakrájenou jarní cibulku. V misce smícháme sůl, mletý pepř, mletou papriku a prolisovaný česnek. Vepřové hrudí uvaříme v osolené vodě s třemi stroužky česneku a celým pepřem. Jestě teplé potřeme připravenou směsí koření, kterou jsme zředili dvěma lžičkami vývaru. Maso pak zabalíme do alobalu a uložíme na 3 hodiny do mrazícího boxu. Po třech hodinách vyjmeme a necháme uležet v lednici alespoň do druhého dne. Domácí bůček před podáváním nakrájíme na tenké plátky.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí bůček.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí bůček .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí bůček

Naši partneři