recepty

Domácí bramborové knedlíky


Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší...
(celý recept)

Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší. Pečenou kachnu nebo husu máme nejraději s bramborovým knedlíkem. Brambory uvaříme ve slupce, nechám...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 170 g hladké mouky
  • 100 g hrubé krupice
  • 1 lžíce octa
  • 2 vejce
  • sůl
  • 1kg brambor

Způsob přípravy

Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší. Pečenou kachnu nebo husu máme nejraději s bramborovým knedlíkem. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nastrouháme na struhadle. Na vál si dáme nastrouhané studené brambory a přidáme mouku, krupici, ocet, vejce a sůl. Vše důkladně promícháme, až vznikne hladké tužší těsto. Uválíme z něho podlouhlé šišky a každou z nich vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Pak knedlíky vyndáme a nakrájíme na plátky.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí bramborové knedlíky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí bramborové knedlíky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí bramborové knedlíky