Domácí broskvový džem recept
Domácí broskvový džem si s želírovacím cukrem připravíte velmi snadno. Tahle sladká voňavá pochoutka se ve vaší spíži rozhodně dlouho nezdrží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,4 kg broskví
- šťáva a kůra ze 2 citronů
- želírovací cukr
Způsob přípravy
Domácí broskvový džem si s želírovacím cukrem připravíte velmi snadno. Tahle sladká voňavá pochoutka se ve vaší spíži rozhodně dlouho nezdrží. Broskve důkladně omyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Pak poloviny broskví nakrájíme na ještě menší kousky a společně se šťávou a nastrouhanou kůrou z citronu nasypeme do většího kastrolu. Za občasného míchání přivedeme směs k varu a zvolna povaříme asi 15 až 20 minut.
Po této době přisypeme želírovací cukr podle potřeby a dále vše za stálého míchání dusíme asi 15 minut až se cukr úplně rozpustí. Nyní necháme džem chladnout asi 20 minut a pak ho přelijeme do připravených sterilizovaných sklenic. Pokud chceme mít džem s příchutí vanilky, můžeme přidat kousek vanilkového lusku.