Recept Domácí chléb

Detail receptu na jídlo Domácí chléb. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Domácí chléb

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

4

Domácí chléb si upečeme snadno doma v troubě. Nejlépe chutná samostatně, čerstvě upečený, s dobrým máslem nebo sádlem, s různými pomazánkami, ale také jako příloha k polévkám, gulášům a jiným masovým jídlům.

Nejprve si připravíme kvásek z droždí, cukru a trochy vlažné vody. Necháme vzejít na teplém místě.

Do velké mísy dáme mouku, směs soli s kmínem, zbytek vlažné vody a přidáme vzešlý kvásek. Uhněteme hladké těsto, mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu a půl.

Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé uděláme bochník a položíme na vymazaný plech. Necháme kynout ještě půl hodiny a pak pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 10 minut. Po deseti minutách plech vyndáme z trouby, bochníky potřeme rozpuštěným máslem a slanou vodou. Znovu vložíme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny.

Potom plech vyndáme z trouby a chléb necháme vychladnout.

Domácí chléb si upečeme snadno doma v troubě. Nejlépe chutná samostatně, čerstvě upečený, s dobrým máslem nebo sádlem, s různými pomazánkami, ale také jako příloha k polévkám, gulášům a jiným masovým ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Domácí chléb


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Domácí chléb

Ingredience receptu Domácí chléb

1 kg hladké mouky
500 ml vlažné vody
1 lžička cukru krupice
5 dkg čerstvého droždí
1 polévková lžíce směsi soli s kmínem
osolená voda
rozpuštěné máslo

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Pečivo
Hledat podobné recepty jako Domácí chléb

Podobné recepty jako Domácí chléb


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů