Domácí koláč s kuřecím masem je jídlo oblíbené na celém světě. Slané koláče jsou výborným obědem nebo večeří vůbec. (celý recept)
Domácí koláč s kuřecím masem je jídlo oblíbené na celém světě. Slané koláče jsou výborným obědem nebo večeří vůbec.
V kastrole dusíme v malém množství vody kuřecí maso nakrájené na malé kousky s na...
Domácí koláč s kuřecím masem je jídlo oblíbené na celém světě. Slané koláče jsou výborným obědem nebo večeří vůbec.
V kastrole dusíme v malém množství vody kuřecí maso nakrájené na malé kousky s nakrájeným celerem,hráškem a nakrájenou mrkví asi 15 minut.
Po této době přebytečnou vodu slijeme a do kastrolu přidáme máslo a nadrobno nakrájenou cibulku. Chvíli dusíme, až cibule změkne. Potom přidáme celerové semínko, osolíme a opepříme. Přidáme polohrubou mouku, promícháme a za stálého míchání přilijeme mléko a kuřecí vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
Pak kastrol sundáme z plotny.
Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme plátem z listového těsta, na krajích těsto zvedneme asi 5 cm. Ještě teplou náplň nalijeme na těsto a přikryjeme dalším plátem vyváleným z listového těsta. Po stranách formy těsto spojíme a zbytek odřízneme. Vrchní plát těsta propíchneme vidličkou na několika místech, aby mohla při pečení unikat pára.
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů přibližně půl hodiny, těsto by mělo na povrchu začínat hnědnout.
Před podáváním necháme kuřecí koláč chladnout asi 10 minut.