Domácí mandlový likér recept
Domácí mandlový likér, nebo třeba vanilkový, když použijeme vanilkový puding a vanilkovou esenci, můžeme podávat ke kávě hostům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 0,5 l rumu
- mandlová esence
- 1 sáček mandlového pudinku
- 0,5 l částečně odstředěného mléka
- cukr
- 2 plechovky kondenzovaného slazeného mléka
Způsob přípravy
Domácí mandlový likér, nebo třeba vanilkový, když použijeme vanilkový puding a vanilkovou esenci, můžeme podávat ke kávě hostům. Je lahodný, voňavý a hodí se i jako poleva pro ovocné saláty, zmrzlinové nebo šlehačkové poháry s ovocem. Nejprve v hrnci s vodou vaříme neotevřené plechovky s kondenzovaným mlékem asi 2 hodiny.
Zkaramelizovanou hmotu necháme vychladnout. Mezitím připravíme podle návodu mandlový pudink a také ho necháme vychladnout. V mixéru smícháme kondenzované mléko s pudinkem, rumem, přidáme pár kapek mandlové esence a důkladně umixujeme. Hotový nápoj slijeme do lahví a uložíme v chladnu.