Domácí nanuk z javorového sirupu recept
Domácí nanuk z javorového sirupu je osvěžující a lahodný. Důležité zde je, dodržet množství alkoholu, protože jeho zvýšení by zabránilo správnému zmrazování.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 28 g bourbonu
- 6 kapek hořkého piva
- 1/3 až 1/2 hrnku javorového sirupu
- 2 1/2 hrnku vymačkané grapefruitové šťávy
Způsob přípravy
Domácí nanuk z javorového sirupu je osvěžující a lahodný. Důležité zde je, dodržet množství alkoholu, protože jeho zvýšení by zabránilo správnému zmrazování. V misce nejprve smícháme všechny uvedené ingredience.
Hotovou směs nalijeme do 10 formiček a ty pak vložíme do mrazáku. Po hodině do každé formy zapíchneme dřevěnou tyčinku a dále mrazíme několik dalších hodin do úplného ztuhnutí.