Domácí barbecue omáčka na žebírka recept
Jednoduchá marináda připomíná chuť oblíbených amerických bbq omáček. Je však vylepšená kouskem hořké čokolády.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce olivového oleje,
- 4 stroužky česneku,
- 350 g sladkého kečupu,
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice,
- 3 lžíce mleté uzené papriky,
- 3 kostky hořké čokolády,
- 3 lžíce červeného vína,
- 3 lžíce worchestru,
- 3 lžíce cukru,
- sůl a pepř dle chuti,
- vývar z žeber.
Způsob přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Připravíme si větší mísu přidáme do ní rozpuštěnou čokoládu a všechny ostatní přísady. Vše důkladně promícháme.
Barbecue omáčka se hodí k vepřovému masu, nejlépe k žebrům. Před grilováním je možné žebra trochu povařit. Pokud je bbq omáčka příliš hustá může se naředit masovým vývarem. Před grilováním maso potřeme omáčkou ze všech stran.