recepty

Domácí chléb


Když nemáme doma pečivo, můžeme si doma sami upéct rychlý chléb...
(celý recept)

Když nemáme doma pečivo, můžeme si doma sami upéct rychlý chléb....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 3 kávové lžičky sůl
  • 1,5 - 3 polévkové lžíce ocet
  • 3 kávové lžičky kmín - celý
  • 1 ks droždí
  • 3 ks pěkné rozstrouhané brambory
  • 1/2 l vlažná voda
  • 1 kg mouka - hladká

Způsob přípravy

Nejprve si zaděláme na těsto. Na silikonový nebo dřevěný vál si nasypeme hladkou mouku a rozstrouháme tři pěkné brambory. Přidáme kmín a sůl. Přilijeme trochu octa. Rozdrobíme droždí a zalijeme půl litrem vody. Smícháme a prohněteme. Vytvarujeme si bochník a položíme na připravený plech, který jsme vyložili pečícím papírem. (nebo pomoučený plech)

Nyní bude bochník půl hodiny kynout. Mezi tím si zapneme troubu na 180°C.

Po vykynutí dáme plech s bochníkem do trouby. Po půl hodině pomažeme mašlovačkou povrch bochníku vodou. Pokračujeme v pečení. Následující, každou čtvrt hodinu, opět pomažeme mašlovačkou bochník vodou. Až bude mít bochník pěknou barvičku vyndáme ho z trouby.

Po upečení podáváme např. v ošatce na chléb. Studený bochník chleba rozkrájíme nožem na pečivo.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí chléb.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí chléb .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí chléb

Naši partneři