Nabídka
Přidej
recepty

Domácí chléb


Když nemáme doma pečivo, můžeme si doma sami upéct rychlý chléb.
(celý recept)

Když nemáme doma pečivo, můžeme si doma sami upéct rychlý chléb....

Ingredience receptu

  • 3 kávové lžičky sůl
  • 1,5 - 3 polévkové lžíce ocet
  • 3 kávové lžičky kmín - celý
  • 1 ks droždí
  • 3 ks pěkné rozstrouhané brambory
  • 1/2 l vlažná voda
  • 1 kg mouka - hladká

Způsob přípravy

Nejprve si zaděláme na těsto. Na silikonový nebo dřevěný vál si nasypeme hladkou mouku a rozstrouháme tři pěkné brambory. Přidáme kmín a sůl. Přilijeme trochu octa. Rozdrobíme droždí a zalijeme půl litrem vody. Smícháme a prohněteme. Vytvarujeme si bochník a položíme na připravený plech, který jsme vyložili pečícím papírem. (nebo pomoučený plech)

Nyní bude bochník půl hodiny kynout. Mezi tím si zapneme troubu na 180°C.

Po vykynutí dáme plech s bochníkem do trouby. Po půl hodině pomažeme mašlovačkou povrch bochníku vodou. Pokračujeme v pečení. Následující, každou čtvrt hodinu, opět pomažeme mašlovačkou bochník vodou. Až bude mít bochník pěknou barvičku vyndáme ho z trouby.

Po upečení podáváme např. v ošatce na chléb. Studený bochník chleba rozkrájíme nožem na pečivo.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí chléb.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí chléb .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí chléb

Naši partneři