Nejprve si zaděláme na těsto. Na silikonový nebo dřevěný vál si nasypeme hladkou mouku a rozstrouháme tři pěkné brambory. Přidáme kmín a sůl. Přilijeme trochu octa. Rozdrobíme droždí a zalijeme půl litrem vody. Smícháme a prohněteme. Vytvarujeme si bochník a položíme na připravený plech, který jsme vyložili pečícím papírem. (nebo pomoučený plech)
Nyní bude bochník půl hodiny kynout. Mezi tím si zapneme troubu na 180°C.
Po vykynutí dáme plech s bochníkem do trouby. Po půl hodině pomažeme mašlovačkou povrch bochníku vodou. Pokračujeme v pečení. Následující, každou čtvrt hodinu, opět pomažeme mašlovačkou bochník vodou. Až bude mít bochník pěknou barvičku vyndáme ho z trouby.
Po upečení podáváme např. v ošatce na chléb. Studený bochník chleba rozkrájíme nožem na pečivo.