recepty

Domácí chleba


Voňavý domácí chleba právě vytažený z trouby je pochoutka. Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu si pochutnáte...
(celý recept)

Voňavý domácí chleba právě vytažený z trouby je pochoutka. Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu si pochutnáte. Nejprve si připravíme kvásek. Do hrnku dáme droždí, pár lžic...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 kg hladké mouky
  • 5 dkg droždí
  • sůl
  • kmín
  • 0,5 l vody
  • lněné nebo slunečnicové semínko
  • 1 lžička cukru krupice

Způsob přípravy

Voňavý domácí chleba právě vytažený z trouby je pochoutka. Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu si pochutnáte. Nejprve si připravíme kvásek. Do hrnku dáme droždí, pár lžic vlažné vody a cukr. Dobře rozmícháme a necháme vykynout na teplém místě. Ve velké míse pak smícháme mouku, vykynutý kvásek, půl litru vody, trochu soli a kmínu. Můžeme přidat podle chuti i lněná nebo slunečnicová semínka. Důkladně těsto uhněteme. Přendáme ho na pomoučený vál a ještě rukama důkladně zpracujeme. Z těsta pak utvoříme 2 bochníčky a necháme je přikryté utěrkou na teplém místě vykynout. Po vykynutí bochníčky přendáme na plech, potřeme slanou vodou a v předehřáté troubě troubě pečeme při teplotě kolem 120 stupňů asi půl hodiny. Protože každá trouba peče jinak, chleba hlídáme a občas během pečení potíráme slanou vodou. Hotové bochníčky necháme vychladnout.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí chleba.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí chleba .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí chleba

Naši partneři