Domácí hruškový pudink recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Práškový pudink ze sáčku je sice jistota, ale ten doma připravený, má přidanou hodnotu navíc. Když je přebytek sezónního ovoce, lze ho využít i k přípravě tohoto lahodného dezertu. Tento recept na hruškový pudink se osvědčil už v dobách dávno minulých, ale chutná pořád dobře, zejména dětem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 středně velké hrušky
  • 20 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1/3 lžičky mleté skořice
  • 8 lžic smetany ke šlehání
  • 3 vaječné žloutky


Způsob přípravy

Hrušky umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Nakrájené ovoce nasypeme do hrnce, společně s máslem, bílým vínem a necháme přibližně 10 minut vařit. Délka doby vaření záleží na tom, jak jsou hrušky měkké. Čím jsou tvrdší, tím se doba prodlužuje. Hodně měkkému ovoci postačí i jen 5 minut varu.

Uvařené hrušky spolu s tekutinou propasírujeme přes síto, přidáme cukr a dochutíme skořicí. Nakonec přilijeme smetanu a směs vrátíme do hrnce.

Z vajec oddělíme žloutky a přidáme je do hrnce. Za stálého míchání směs zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustne. Hotový pudink plníme do misek a zdobíme čerstvým ovocem, piškoty i nastrouhanou čokoládou či kakaem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí hruškový pudink recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí hruškový pudink .
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí hruškový pudink .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí hruškový pudink

Kde najít informace



×