recepty

Domácí jablečný mošt


Domácí jablečný mošt vám vydrží až do zimy. Potřebujete jen jablka, odšťavňovač a vyvařené lahve...
(celý recept)

Domácí jablečný mošt vám vydrží až do zimy. Potřebujete jen jablka, odšťavňovač a vyvařené lahve....

Ingredience receptu

  • 5 kg jablek

    Způsob přípravy

    Jablka pečlivě omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. V odšťavňovači pak získáme jablečnou šťávu, kterou necháme v chladnu odstát do druhého dne.

    Druhý den šťávu zahřejeme na 75 stupňů po dobu pěti minut. Pak mošt nalijeme do sterilizovaných lahví, uzavřeme je víkem a necháme čtvrt hodiny ležet ve vodorovné poloze.

    Hotový mošt uložíme do chladna a temna.


    • Kuchař: HanaRohlenová
    • Publikováno:

    Kategorie: Nápoje

    Sdílejte recept s přáteli!

    Přidat komentář


    Jméno a příjmení:

    Váš komentář:

    Další recepty na Domácí jablečný mošt.
    Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí jablečný mošt .
    Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí jablečný mošt

    Naši partneři