recepty

Domácí jahodová zmrzlina


Domácí jahodová zmrzlina se musí nechat chladit alespoň 24 hodin. Takže při její přípravě s tím musíte počítat...
(celý recept)

Domácí jahodová zmrzlina se musí nechat chladit alespoň 24 hodin. Takže při její přípravě s tím musíte počítat....

Ingredience receptu

  • 500 g čerstvých jahod
  • 350 ml sladké smetany
  • 5 vajec
  • 1 lžíce cukru

Způsob přípravy

Smetanu se žloutky rozšlehejte v kastrolku a za stálého míchání je zahřívejte až K varu. Pak je odstavte z plotny a přidejte jahody a cukr. Vše znovu dobře rozmixujte.

Směs nalijte do uzavíratelné nádoby a uložte do ledničky. Po zchlazení směs rozmixujte šlehačem, uzavřete víkem a uložte do mrazáku.

Během mražení každé 3 hodiny zmrzlinu rozšlehejte ručním šlehačem, aby se netvořily krystalky ledu a zmrzlina byla krásně nadýchaná.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Zmrzlina

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí jahodová zmrzlina.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí jahodová zmrzlina .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí jahodová zmrzlina

Naši partneři