recepty

Domácí kečup


Komu by neudělal radost domácí kečup z vlastních rajčat? Do hrnce si vložíme koření (kromě papriky) a ocet. Pár minut vaříme. Odstavíme. ..
(celý recept)

Komu by neudělal radost domácí kečup z vlastních rajčat? Do hrnce si vložíme koření (kromě papriky) a ocet. Pár minut vaříme. Odstavíme. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření20 minPočet porcí12 porcí


Ingredience receptu

  • 30 g sůl
  • estragon
  • 300 dkg pěkných rajských jablíček
  • 100 ks nové koření
  • 10 dkg cukr – krupice
  • pepř – celý
  • 2 dl ocet
  • 1 kávová lžička paprika mletá – pálivá

Způsob přípravy

Rajská jablíčka si opláchneme a na prkénku rozkrájíme. Vaříme. V mixéru rozmixujeme a přes síto procedíme opět do hrnce. Povaříme do zhoustnutí.

Po necelých dvou hodinách, octový nálev zbavíme koření. Smícháme s rajčatovým pyré a přisypeme papriku. Osladíme a přisolíme. Zlehka povaříme.

Naběračkou nandáme do teplých lahví. Zavíčkujeme. Vložíme do zavařovacího hrnce. Doplníme vodu.

Zahřejeme na 85°C. A můžeme začít sterilizovat . Doba po kterou budeme sterilovat je asi dvacet minut. Opatrně kleštěmi vyndáme a necháme vychladnout


  • Kuchař: Monika K.
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí kečup.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí kečup .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí kečup

Naši partneři