Domácí masopustní sulc recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření240 minPočet porcí10 porcí

Domácí masopustní sulc je jedno z klasických jídel která se připravovala právě o masopustu. Vraťme se na chvíli ke svým kořenům a pochutnejme si na něm také.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 9 vepřových nožiček
  • 2 mrkve
  • 1 celer
  • 1 petržel
  • 1 velká cibule
  • 120 ml octa
  • 5 bobkových listů
  • 12 kuliček černého pepře
  • 9 kuliček nového koření
  • 1 snítka tymiánu
  • sůl


Způsob přípravy

Vepřové nožičky důkladně očistíme a v dostatečném množství vody je vaříme společně s bobkovým listem, tymiánem, pepřem a novým kořením přibližně 2 až 3 hodiny. Jakmile lze maso snadno oddělit od kostí, odstavíme hrnec z plotny.

Uvařené nožičky vyndáme z vývaru, necháme je vychladnout a vykostíme je. Maso i kůži pak nakrájíme na malé kousky.

Zbylý vývar scedíme do jiného hrnce a nasypeme do něj na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Trochu ho osolíme a krátce zeleninu povaříme (asi půl hodiny). Deset minut před koncem varu přidáme ještě nadrobno nakrájenou cibuli a ocet a vše dovaříme.

Do formy na huspeninu rozložíme nakrájené maso a zalijeme ho vývarem se zeleninou. Formu uložíme do chladna a necháme sulc ztuhnout. Hotový pak krájíme na plátky a podáváme s nejlépe s domácím chlebem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí masopustní sulc recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí masopustní sulc.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí masopustní sulc .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí masopustní sulc

Kde najít informace



×