Domácí masopustní sulc recept
Domácí masopustní sulc je jedno z klasických jídel která se připravovala právě o masopustu. Vraťme se na chvíli ke svým kořenům a pochutnejme si na něm také.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 9 vepřových nožiček
- 2 mrkve
- 1 celer
- 1 petržel
- 1 velká cibule
- 120 ml octa
- 5 bobkových listů
- 12 kuliček černého pepře
- 9 kuliček nového koření
- 1 snítka tymiánu
- sůl
Způsob přípravy
Vepřové nožičky důkladně očistíme a v dostatečném množství vody je vaříme společně s bobkovým listem, tymiánem, pepřem a novým kořením přibližně 2 až 3 hodiny. Jakmile lze maso snadno oddělit od kostí, odstavíme hrnec z plotny.
Uvařené nožičky vyndáme z vývaru, necháme je vychladnout a vykostíme je. Maso i kůži pak nakrájíme na malé kousky.
Zbylý vývar scedíme do jiného hrnce a nasypeme do něj na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Trochu ho osolíme a krátce zeleninu povaříme (asi půl hodiny). Deset minut před koncem varu přidáme ještě nadrobno nakrájenou cibuli a ocet a vše dovaříme.
Do formy na huspeninu rozložíme nakrájené maso a zalijeme ho vývarem se zeleninou. Formu uložíme do chladna a necháme sulc ztuhnout. Hotový pak krájíme na plátky a podáváme s nejlépe s domácím chlebem.