Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření2. minPočet porcí6 porcí

Upečte si doma chléb z pšeničné mouky a ozdobte ho oblíbenými semínky.
Pečeme ho na plechu vyložený pečícím papírem. Nebo ve formě na chléb vymazané olejem.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 20 g kvasnice (droždí)
  • 1/2 kg pšeničná mouka – hladká
  • 50 g pravé máslo
  • 0,275 l mléko – např. polotučné
  • 1 ks vajíčko
  • tuk - olej
  • 2 kávové lžičky sůl


Způsob přípravy

Základem chleba je kvásek. V hrníčku si ohřejeme 0,125 l polotučného mléka a rozmělníme droždí. Zamícháme. Půl hodinky bude droždí nerušeně kynout.

Předehřejeme si troubu na 180°C. Do větší nádoby si prosejeme mouku a trochu osolíme. Přikrojíme kousek pravého másla a zalijeme 0,150 l polotučného mléka. Vmícháme hotový kvásek a společně důkladně zapracujeme.

Na silikonovém vále si vytvarujeme z těsta chléb a položíme ho na plech. Zakryjeme utěrkou a a dáme na půl hodinky odpočívat.

Chléb pomažeme vajíčkem a ozdobíme kmínem nebo oblíbenými semínky (např. lněnými, slunečnicovými, sezamovými aj.). Dáme upéct do trouby na tři čtvrtě hodiny. Necháme vychladnout a můžeme servírovat např. s máslem a jarní cibulkou.


Komentáře Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky

Jarda68   17.8.2020 - 10:37

dělal jsem přesní postup a těsto nerostlo vůbec


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí pšeničný chléb oblíbenými semínky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky

Kde najít informace



×