recepty

Domácí rohlíky


Domácí rohlíky jsou křupavé a uvidíte, že se vám po těch kupovaných už ani nezasteskne. Tento recept je přibližně na 10 kusů, takže pokud jich chcete víc, množství ingrediencí si upravte...
(celý recept)

Domácí rohlíky jsou křupavé a uvidíte, že se vám po těch kupovaných už ani nezasteskne. Tento recept je přibližně na 10 kusů, takže pokud jich chcete víc, množství ingrediencí si upravte....

Ingredience receptu

  • těsto:
  • 20 g droždí
  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce másla
  • malá lžička cukru krupice
  • malá lžička soli
  • voda
  • na posypání: podle vlastní chuti
  • kmín
  • lněné semínko
  • sezamové semínko
  • hrubá sůl

Způsob přípravy

Do malé misky rozdrobíme droždí, přidáme asi 120 ml vlažné vody a cukr. Misku uložíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Troubu si předehřejeme na 210 stupňů.

Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme rozpuštěné máslo a hotový kvásek. Přidáme 150 ml vody a uhněteme těsto. Když se těsto přestane lepit na vařečku, přendáme ho na pomoučený vál a necháme v teple kynout asi hodinu.

Po vykynutí si těsto rozdělíme na deset kousků. Každý z nich rozválíme na oválnou placku a tu srolujeme do tvaru rohlíku.

Plech vyložíme pečícím papírem a rohlíky na něj naskládáme. Každý potřeme vodou ve které jsme rozpustili sůl a znovu necháme 10 minut kynout. Nakonec rohlíky posypeme kmínem nebo čímkoliv jiným podle své chuti.

V předehřáté troubě rohlíky pečeme přibližně 20 minut dozlatova. Hned po upečení a vychladnutí je můžeme podávat, protože čerstvé jsou přece nejlepší.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí rohlíky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí rohlíky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí rohlíky

Naši partneři