Domácí sekaná recept
Domácí sekaná s bramborami a okurkou. Klasika, která potěší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- vepřové a hovězí mleté maso od řezníka
- 4 ks vejce - na tvrdo
- 2 ks vejce
- sůl
- černý pepř - mletý
- kari koření
- voda
- 1 ks tvrdý rohlík
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu a připravíme si hlubší pečící plech. Uvaříme si čtyři vajíčka na tvrdo. Oloupeme a odložíme na stranu.
V míse si smícháme vepřové a hovězí mleté maso s nastrouhaným rohlíkem. Vyklepneme dvě vajíčka. Okořeníme pepřem, solí a kari kořením. Rukama důkladně promícháme a vytvoříme dvě šišky.
Do každé šišky vložíme dvě natvrdo uvařená a oloupaná vejce.
Na plech položíme obě šišky masa a podlijeme vodou. Upečeme, rozkrájíme a můžeme servírovat.