recepty

Domácí sýrové žemle


Domácí sýrové žemle nemusí kynout a tím se jejich příprava zkrátí. Voní sýrem a rozhodně se po nich jen zapráší...
(celý recept)

Domácí sýrové žemle nemusí kynout a tím se jejich příprava zkrátí. Voní sýrem a rozhodně se po nich jen zapráší....

Ingredience receptu

  • 460 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 g ementálu
  • čerstvá bazalka
  • 220 ml mléka
  • 60 g másla
  • 0,5 lžičky jedlé sody
  • sůl
  • olej

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ementál nahrubo nastrouháme. V míse smícháme mouku s jedlou sodou a špetkou soli.

Nyní postupně do mouky přidáme rozpuštěné máslo, vlažné mléko, nadrobno nasekanou bazalku a asi 2/3 nastrouhaného sýra. Důkladně uhněteme hladké těsto.

Z těsta mokrýma rukama vytvoříme menší bochánky. Naskládáme je na olejem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbylým sýrem. V předehřáté troubě pak žemle pečeme dozlatova, přibližně 25 minut.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí sýrové žemle.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí sýrové žemle .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí sýrové žemle

Naši partneři