Domácí tatarská omáčka recept
Češi platí za milovníky tatarské omáčky, a i když se tradičně podává k masu nebo vejcím, my si do ní bez ostychu namočíme třeba hranolky. Takzvaná “tatarka” má prostě něco do sebe a nejlepší je ta doma dělaná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 žloutky
- 1 lžíce octa
- 1 lžička hořčice
- 250 ml oleje
- sůl
- bílý pepř
- kajenský pepř
- worcesterská omáčka
- 1 vejce natvrdo
- 50 g kyselých nakládaných okurek
- 1 lžička sekané pažitky
Způsob přípravy
Žloutky utřeme s octem, solí, hořčicí a pepřem. Dochutíme worcesterskou omáčkou, bílým pepřem a po troškách zašleháváme do budoucí majonézy olej. Odebereme 150 g pro přípravu “tatarky” a zbytek uložíme do lednice pro jiné použití.
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na drobné kousky. Okurky též nakrájíme najemno a obě suroviny přimícháme k majonéze. Pažitku omyjeme, osušíme, nasekáme a přisypeme do omáčky. Tu dochutíme solí a pepřem.