Domácí tatarská omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Češi platí za milovníky tatarské omáčky, a i když se tradičně podává k masu nebo vejcím, my si do ní bez ostychu namočíme třeba hranolky. Takzvaná “tatarka” má prostě něco do sebe a nejlepší je ta doma dělaná.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 žloutky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička hořčice
  • 250 ml oleje
  • sůl
  • bílý pepř
  • kajenský pepř
  • worcesterská omáčka
  • 1 vejce natvrdo
  • 50 g kyselých nakládaných okurek
  • 1 lžička sekané pažitky


Způsob přípravy

Žloutky utřeme s octem, solí, hořčicí a pepřem. Dochutíme worcesterskou omáčkou, bílým pepřem a po troškách zašleháváme do budoucí majonézy olej. Odebereme 150 g pro přípravu “tatarky” a zbytek uložíme do lednice pro jiné použití.

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na drobné kousky. Okurky též nakrájíme najemno a obě suroviny přimícháme k majonéze. Pažitku omyjeme, osušíme, nasekáme a přisypeme do omáčky. Tu dochutíme solí a pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí tatarská omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí tatarská omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí tatarská omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí tatarská omáčka

Kde najít informace



×