recepty

Domácí vegan-kešu sýr


Pokud máte intoleranci na laktózu či jste z jakéhokoliv důvodu přestali jíst mléčné výrobky a přitom milujete sýry, zkuste si doma připravit rostlinnou alternativu sýru, která se tomu živočišnému rozhodně vyrovná. Sýr můžete přidat do salátu či podávat jako předkrm. To vše už necháme na vás...
(celý recept)

Pokud máte intoleranci na laktózu či jste z jakéhokoliv důvodu přestali jíst mléčné výrobky a přitom milujete sýry, zkuste si doma připravit rostlinnou alternativu sýru, která se tomu živočišnému rozh...

Ingredience receptu

  • 100g kešu ořechů
  • 1 lahůdkové droždí
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 citronové šťávy
  • trocha soli
  • 150ml vody
  • 2g agaru v prášku (množství je orientační)

Způsob přípravy

Ořechy namočte nejméně na 1 hodinu do vody, sceďte a přesypte do mixéru spolu s lahůdkovým droždím, česnekem, citronovou šťávou, solí.Zalijte polovinou vody a rozmixujte dohladka.

Pokud chcete, můžete ke konci přidat nakrájené bylinky (pepř, chilly, oregáno). Nebojte se při přípravě sýru nešetřit lahůdkovým droždím, to tomu dodává tu sýrovou chuť.

Druhou polovinu vody přelijte do rendlíku, pečlivě promíchejte s agarem, nechte 2 minuty probublávat a sundejte z plotny. Ještě než začne agar tuhnout, vmíchejte do něj rozmixovanou ořechovou směs.

Připravenou směs nalijeme do pečícím papírem vyložené mističky či formičky, nechte trochu vychladnout a uložte alespoň na 2 hodiny do lednice,kde sýr hezky stuhne a všechny chutě se spojí.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí vegan-kešu sýr.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí vegan-kešu sýr .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí vegan-kešu sýr

Naši partneři