recepty

Dominikánské pomerančové košíčky


Dominikánské pomerančové košíčky jsou moučníky vonící po pomerančích. Se sněhovou čepičkou a marmeládou z exotického ovoce chutnají skvěle...
(celý recept)

Dominikánské pomerančové košíčky jsou moučníky vonící po pomerančích. Se sněhovou čepičkou a marmeládou z exotického ovoce chutnají skvěle. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si plech...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí18 porcí


Ingredience receptu

  • košíčky :
  • olej ve spreji
  • 1 3/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g čerstvého másla
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 3 vejce
  • 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • pomerančová kůra z 1 pomeranče
  • 1/2 hrnku pomerančové šťávy
  • zdobení :
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 vaječné bílky
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • nastrouhaná kůra z 1 limetky
  • 1/2 hrnku ananasového nebo mangového džemu

Způsob přípravy

Dominikánské pomerančové košíčky jsou moučníky vonící po pomerančích. Se sněhovou čepičkou a marmeládou z exotického ovoce chutnají skvěle. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si plech a 10 košíčků, které vystříkáme olejem ve spreji. Ve velké míse smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Máslo a cukr a šleháme v mixéru asi tak 5 minut až vznikne bledý a nadýchaný krém. Nyní do krému postupně přidáváme za stálého šlehání vejce, jedno po druhém. Pak přidáme nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru a vanilkový extrakt. Nyní snížíme rychlost šlehání a přisypeme 1/3 moučné směsi. Když ji zašleháme od krému, přidáme polovinu pomerančové šťávy a dobře promícháme. Nyní přidáme další třetinu mouky a pak zbytek pomerančové šťávy. Nakonec do těsta nasypeme zbytek mouky a znovu důkladně promícháme. Hotové těsto rozdělíme do košíčků a v předehřáté troubě je pečeme přibližně 20 minut. Po upečení je necháme vychladnout. Mezitím si připravíme polevu. Sůl, cukr a půl hrnku vody svaříme v malém kastrůlku na cukerný roztok. V míse ušleháme bílky s limetkovou šťávou a pak do nich postupně zašleháme horký cukerný roztok. Šleháme asi 5 minut ve studené lázni, až bílky ztuhnou. Pak do nich vmícháme nastrouhanou limetkovou kůru. Lžičkou vykrojíme v každém upečeném košíčku důlek, do kterého dáme ovocný džem. Povrch košíčků pak ozdobíme sněhovou polevou a můžeme ještě ozdobit pokrájenou pomerančovou kůrou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dominikánské pomerančové košíčky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dominikánské pomerančové košíčky

Naši partneři