Nabídka
Přidej
recepty

Dresing na kebab


Pokrm zvaný kebab, tedy grilované maso podávané se zeleninou, omáčkami, nejčastěji zabalené v pita chlebu či tortille, má bohatou historii, která sahá hluboko do středověku.

Pokrm zvaný kebab, tedy grilované maso podávané se zeleninou, omáčkami, nejčastěji zabalené v pita chlebu či tortille, má bohatou historii, která sahá hluboko do středověku. Kolébkou tohoto jídla je ...

Kolébkou tohoto jídla je podle indicií Irák, odkud se jeho obliba šířila dál, do Turecka, Řecka i dalších částí Evropy. Řekové mu říkají gyros, v arabských zemích je „náš“ kebab známý pod označením shawarma. Obliba tohoto pokrmu je nesporná a připravit lze i v domácích podmínkách. Jakou omáčku ke kebabu vybrat? Inspirujte se naším receptem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g jogurtu řeckého typu
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • 3 stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky čerstvého kopru
  • 3 čajové lžičky petrželky (čerstvé nebo sušené)
  • šťáva z ½ citronu
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka cukru

Způsob přípravy

Citron omyjeme, osušíme a vymačkáme šťávu.

V menší misce smícháme jogurt, olej, majonézu, nasekaný kopr, petrželku a prolisovaný česnek. Přidáme citronovou šťávu a vše dobře promícháme.

Dresing dochutíme solí, pepřem, cukrem a misku uložíme na 1 hodinu do lednice.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky na maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dresing na kebab.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dresing kebab .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dresing na kebab

Naši partneři