recepty

Drobenka


Drobenka je velmi důležitou součástí některých koláčů, hlavně těch s ovocem nebo s tvarohem. Bez téhle sladké křupavé pochoutky by výsledek pečení nebyl zdaleka tak dokonalý...
(celý recept)

Drobenka je velmi důležitou součástí některých koláčů, hlavně těch s ovocem nebo s tvarohem. Bez téhle sladké křupavé pochoutky by výsledek pečení nebyl zdaleka tak dokonalý....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření10 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g tuhého másla

Způsob přípravy

V míse rukou smícháme mouku, cukr a máslo, tak aby vznikla sypká směs. Máslo by mělo být hodně vychlazené, aby nám místo sypké směsi nevzniklo těsto.

Hotovou drobenkou posypeme povrch koláče před tím, než ho dáme do trouby. Fotografie: Mediawiki.org


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Drobenka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Drobenka

Naši partneři