recepty

Drobenkový koláč s ostružinami a jablky


Drobenkový koláč s ostružinami a jablky je snadný a vynikající rychlý koláč, který se hodí velmi dobře ke kávě a k čaji. Bude také velmi chutnat společně s vanilkovou zmrzlinou...
(celý recept)

Drobenkový koláč s ostružinami a jablky je snadný a vynikající rychlý koláč, který se hodí velmi dobře ke kávě a k čaji. Bude také velmi chutnat společně s vanilkovou zmrzlinou. V míse rukama smí...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • drobenkové těsto:
  • 120 g hladké mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 60 g másla
  • ovocná směs:
  • 30 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 115 g ostružin
  • 300 g jablek
  • vanilková zmrzlina - nemusí být

Způsob přípravy

Drobenkový koláč s ostružinami a jablky je snadný a vynikající rychlý koláč, který se hodí velmi dobře ke kávě a k čaji. Bude také velmi chutnat společně s vanilkovou zmrzlinou. V míse rukama smícháme mouku, chladné máslo a cukr a vytvoříme hrubou drobenku. V hrnci rozpustíme máslo s cukrem a povaříme asi 3 minuty až se cukr rozpustí. Pak přidáme oloupaná a na malé kostičky nakrájená jablka a znovu povaříme 3 minuty. Do vymazané koláčové formy nasypeme tři čtvrtiny drobenky a zalijeme teplou směsí s jablky. Na povrch poklademe ostružiny a vše posypeme skořicí. Nakonec ještě posypeme celý koláč zbylou drobenkou. V troubě předehřáté na 170 stupňů pečeme drobenkový koláč přibližně 15 minut dorůžova.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu drobenkový koláč ostružinami jablky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Drobenkový koláč s ostružinami a jablky

Naši partneři