Drobenkový koláč s ostružinami a jablky je snadný a vynikající rychlý koláč, který se hodí velmi dobře ke kávě a k čaji. Bude také velmi chutnat společně s vanilkovou zmrzlinou. (celý recept)
Drobenkový koláč s ostružinami a jablky je snadný a vynikající rychlý koláč, který se hodí velmi dobře ke kávě a k čaji. Bude také velmi chutnat společně s vanilkovou zmrzlinou.
V míse rukama smí...
Drobenkový koláč s ostružinami a jablky je snadný a vynikající rychlý koláč, který se hodí velmi dobře ke kávě a k čaji. Bude také velmi chutnat společně s vanilkovou zmrzlinou.
V míse rukama smícháme mouku, chladné máslo a cukr a vytvoříme hrubou drobenku.
V hrnci rozpustíme máslo s cukrem a povaříme asi 3 minuty až se cukr rozpustí. Pak přidáme oloupaná a na malé kostičky nakrájená jablka a znovu povaříme 3 minuty.
Do vymazané koláčové formy nasypeme tři čtvrtiny drobenky a zalijeme teplou směsí s jablky. Na povrch poklademe ostružiny a vše posypeme skořicí. Nakonec ještě posypeme celý koláč zbylou drobenkou.
V troubě předehřáté na 170 stupňů pečeme drobenkový koláč přibližně 15 minut dorůžova.