Drobenkový koláč s ostružinami a jablky recept
Drobenkový koláč s ostružinami a jablky je snadný a vynikající rychlý koláč, který se hodí velmi dobře ke kávě a k čaji. Bude také velmi chutnat společně s vanilkovou zmrzlinou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- drobenkové těsto:
- 120 g hladké mouky
- 60 g cukru krupice
- 60 g másla
- ovocná směs:
- 30 g cukru krupice
- 30 g másla
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 115 g ostružin
- 300 g jablek
- vanilková zmrzlina - nemusí být
Způsob přípravy
Drobenkový koláč s ostružinami a jablky je snadný a vynikající rychlý koláč, který se hodí velmi dobře ke kávě a k čaji. Bude také velmi chutnat společně s vanilkovou zmrzlinou. V míse rukama smícháme mouku, chladné máslo a cukr a vytvoříme hrubou drobenku. V hrnci rozpustíme máslo s cukrem a povaříme asi 3 minuty až se cukr rozpustí. Pak přidáme oloupaná a na malé kostičky nakrájená jablka a znovu povaříme 3 minuty.
Do vymazané koláčové formy nasypeme tři čtvrtiny drobenky a zalijeme teplou směsí s jablky. Na povrch poklademe ostružiny a vše posypeme skořicí. Nakonec ještě posypeme celý koláč zbylou drobenkou. V troubě předehřáté na 170 stupňů pečeme drobenkový koláč přibližně 15 minut dorůžova.