recepty

Drobenkový moučník s hruškami a ostružinami


Drobenkový moučník s hruškami a ostružinami je velmi snadný a chuťově naprosto jedinečný. Používáme malé zapékací misky, ale klidně můžeme tuto lahůdku upéct v jedné velké koláčové formě...
(celý recept)

Drobenkový moučník s hruškami a ostružinami je velmi snadný a chuťově naprosto jedinečný. Používáme malé zapékací misky, ale klidně můžeme tuto lahůdku upéct v jedné velké koláčové formě. Hrušky ol...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 100 g tuhého másla
  • 100 g cukru krystal
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 85 g vyloupaných pistácii
  • 250 g ostružin
  • 700 g zralých hrušek

Způsob přípravy

Drobenkový moučník s hruškami a ostružinami je velmi snadný a chuťově naprosto jedinečný. Používáme malé zapékací misky, ale klidně můžeme tuto lahůdku upéct v jedné velké koláčové formě. Hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostky a vložíme do hlubší pánve. Přidáme krystalový cukr a na mírném ohni zvolna vaříme, až ovoce změkne a pustí šťávu. Pak přidáme ostružiny, promícháme a vše znovu přivedeme k varu. Dále ale již nevaříme a sundáme z plotny. Jednotlivé formy na moučník vymažeme máslem a do necelé poloviny je naplníme povařeným ovocem. V míse si zvlášť rukama smícháme tuhé máslo, mouku, třtinový cukr a nadrobno nasekané pistácie, tak aby vznikla hrubá drobenka. Tou pak zasypeme ovoce ve formičkách. V troubě předehřáté na 190 stupňů připravené moučníky pečeme asi 25 minut, až povrch zezlátne. Pak formičky s moučníkem vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Moučník výborně chutná samotný nebo ho můžeme podávat s vanilkovou zmrzlinou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu drobenkový moučník hruškami ostružinami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Drobenkový moučník s hruškami a ostružinami

Naši partneři