Drobenkový rebarborový koláč je sváteční moučník. K nedělní snídani nebo třeba k odpolední kávě. (celý recept)
Drobenkový rebarborový koláč je sváteční moučník. K nedělní snídani nebo třeba k odpolední kávě.
Cukr, mouku a tuhé máslo rukama smícháme v míse na hrubou drobenku. Nasypeme ji do vymazané koláčové...
Drobenkový rebarborový koláč je sváteční moučník. K nedělní snídani nebo třeba k odpolední kávě.
Cukr, mouku a tuhé máslo rukama smícháme v míse na hrubou drobenku. Nasypeme ji do vymazané koláčové formy, rozložíme a lehce přitlačíme ke stěnám.
V jiné velké míse ušleháme vejce s cukrem a smetanou a během šlehání nakonec přidáme i mouku. Do hotové náplně úplně nakonec zamícháme nadrobno nakrájenou rebarboru.
Náplň nalijeme na těsto připravené ve formě a koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 45 minut. Po upečení ho necháme zcela vychladnout.
Před podáváním moučníku si ze smetany, smetanového sýra a vanilky ušleháme hladký krém a ozdobíme jím vršek koláče.Dříve než koláč nakrájíme, necháme ho i s polevou ještě vychladit v ledničce 20 až 30 minut.