Drobenkový jablečný koláč recept
Drobenkový jablečný koláč je snadný a rychlý moučník třeba k čaji. Máme-li hrušky, můžeme si stejným způsobem upéci moučník z hrušek.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g másla
- 100 g cukru krupice
- 160 g hrubé mouky
- 4 zralá jablka
- 3 lžičky rumu
- 1 citron
- rozinky
- nasekané oloupané mandle
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Připravíme si koláčovou formu, vymažeme ji olejem a vysypeme hrubou moukou.
Z másla, cukru a mouky připravíme drobenku. Omytá, osušená a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky a naskládáme je do připravené formy. Posypeme je rozinkami, nasekanými mandlemi a pokapeme citronovou šťávou i rumem.
Nakonec na jablka rovnoměrně nasypeme drobenku a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut. Hotový koláč necháme krátce chladnout a pak ho rozdělíme na jednotlivé porce.