Drobenkový jablečný koláč recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Drobenkový jablečný koláč je snadný a rychlý moučník třeba k čaji. Máme-li hrušky, můžeme si stejným způsobem upéci moučník z hrušek.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 160 g hrubé mouky
  • 4 zralá jablka
  • 3 lžičky rumu
  • 1 citron
  • rozinky
  • nasekané oloupané mandle
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Připravíme si koláčovou formu, vymažeme ji olejem a vysypeme hrubou moukou.

Z másla, cukru a mouky připravíme drobenku. Omytá, osušená a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky a naskládáme je do připravené formy. Posypeme je rozinkami, nasekanými mandlemi a pokapeme citronovou šťávou i rumem.

Nakonec na jablka rovnoměrně nasypeme drobenku a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut. Hotový koláč necháme krátce chladnout a pak ho rozdělíme na jednotlivé porce.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Drobenkový jablečný koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Drobenkový jablečný koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu drobenkový jablečný koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Drobenkový jablečný koláč

Kde najít informace



×