Dršťková polévka je tradiční oblíbená přesnídávková polévka. Přidáme-li k ní čerstvé pečivo, může klidně nahradit i večeři. (celý recept)
Dršťková polévka je tradiční oblíbená přesnídávková polévka. Přidáme-li k ní čerstvé pečivo, může klidně nahradit i večeři. Správná dršťková polévka je dost hustá.
Dršťky opláchneme v několika vod...
Dršťková polévka je tradiční oblíbená přesnídávková polévka. Přidáme-li k ní čerstvé pečivo, může klidně nahradit i večeři. Správná dršťková polévka je dost hustá.
Dršťky opláchneme v několika vodách a pokrájíme je na menší kousky. Vložíme je do hrnce s vlažnou vodou, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Pak vodu slijeme , nalijeme novou vodu a znovu vaříme 20 minut. Tento postup opakujeme nejméně třikrát. Do poslední vody přidáme sůl a dršťky uvaříme do měkka.
Pak dršťky scedíme a necháme je vychladnout.
Ve velkém hrnci na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, přidáme mletou papriku a zlehka ji osmahneme . Potom vše zalijeme vývarem, přidáme sůl a pepř a vaříme asi půl hodiny. Nakonec přidáme rozetřený česnek , pepř, kmín a sušenou majoránku.
Do polévky nasypeme pokrájené měkké dršťky a vše necháme přejít varem. Můžeme na talíři ozdobit čerstvou petrželkou.