recepty

Dušené kuře s kapustou a bílým vínem


Dušené kuře s kapustou a bílým vínem je skvělé s houskovým knedlíkem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami, rýží nebo vařenými brambory...
(celý recept)

Dušené kuře s kapustou a bílým vínem je skvělé s houskovým knedlíkem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami, rýží nebo vařenými brambory. Kuřecí stehna opepříme a osolíme. Ve vyšší pánvi je ma olej...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření70 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 10 kuřecích stehýnek
  • 1/4 hrnku smetany
  • 1 hrnek bílého vína
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 1 kapusta
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Dušené kuře s kapustou a bílým vínem je skvělé s houskovým knedlíkem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami, rýží nebo vařenými brambory. Kuřecí stehna opepříme a osolíme. Ve vyšší pánvi je ma oleji postupně opečeme ze všech stran dohněda. Pak je přendáme na zvláštní talíř. Do oleje v pánvi nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek. Dusíme přibližně 5 minut a pak vrátíme do pánve kuřecí maso. Přidáme všechny bylinky, víno a vývar a přivedeme k varu. Mezitím očištěnou kapustu zbavíme košťálů a nakrájíme ji na nudličky. Pánev přikryjeme pokličkou a kuře dusíme asi 40 minut za občasného zamíchání. Po této době přidáme do pánve smetanu, javorový sirup a kapustu. Vše vaříme dalších 15 minut. Po skončení vaření odložíme stranou kuřecí kousky a omáčku rozmixujeme dohladka. Podle chuti ji okořeníme paprikou, pepřem a solí a do hotové omáčky vložíme zpátky kuřecí stehýnka.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Kuřecí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené kuře kapustou bílým vínem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené kuře s kapustou a bílým vínem

Naši partneři