recepty

Dušené zelí


Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde...
(celý recept)

Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme v rozpuštěném sádle v ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 hlávka bílého nebo červeného zelí
  • jíška
  • 2 cibule
  • sádlo
  • sůl
  • 3 lžíce cukru krupice
  • ocet
  • kmín
  • voda

Způsob přípravy

Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme v rozpuštěném sádle v hlubší pánvi. Přidáme špetku cukru a když cukr lehce zkaramelizuje, nasypeme do pánve pokrájené zelí. Osolíme, přisypeme kmín a trochu podlijeme vodou. Vše přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Pak zelí zahustíme jíškou, kterou jsme připravili z trochy hladké mouky a másla. Nakonec dochutíme octem, cukrem a solí podle chuti.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené zelí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené zelí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené zelí

Naši partneři