Recept Dušený špenát

Detail receptu na jídlo Dušený špenát. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Dušený špenát

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlíkům.

Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme prolisovaný česnek. Pak přidáme mouku a za stálého míchání restujeme, dokud není mouka světle hnědá. Pak přidáme špenát a podlijeme vodou. Povaříme asi 10 minut a občas směs promícháme.

Mezitím v hrnku rozšleháme trochu mouky v mléce do hladka a nyní vlijeme do špenátu. Ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme rozšlehané vejce. Jakmile ztuhne, jídlo odstavíme z plotny. Hotový špenát dochutíme vegetou.

Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlíkům. Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme prolisovaný česnek. Pak přidáme m...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Dušený špenát


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Dušený špenát

Ingredience receptu Dušený špenát

0,5 balení zmrazeného špenátu
2 stroužky česneku
olej
trochu mléka
1 vejce
trochu mouky
koření vegeta

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Přílohy
Hledat podobné recepty jako Dušený špenát

Podobné recepty jako Dušený špenát


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů