recepty

Dušený špenát


Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlíkům...
(celý recept)

Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlíkům. Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme prolisovaný česnek. Pak přidáme m...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 0,5 balení zmrazeného špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • trochu mléka
  • 1 vejce
  • trochu mouky
  • koření vegeta

Způsob přípravy

Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlíkům. Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme prolisovaný česnek. Pak přidáme mouku a za stálého míchání restujeme, dokud není mouka světle hnědá. Pak přidáme špenát a podlijeme vodou. Povaříme asi 10 minut a občas směs promícháme. Mezitím v hrnku rozšleháme trochu mouky v mléce do hladka a nyní vlijeme do špenátu. Ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme rozšlehané vejce. Jakmile ztuhne, jídlo odstavíme z plotny. Hotový špenát dochutíme vegetou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušený špenát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušený špenát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušený špenát