Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlíkům. (celý recept)
Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlíkům.
Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme prolisovaný česnek. Pak přidáme m...
Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlíkům.
Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme prolisovaný česnek. Pak přidáme mouku a za stálého míchání restujeme, dokud není mouka světle hnědá. Pak přidáme špenát a podlijeme vodou.
Povaříme asi 10 minut a občas směs promícháme.
Mezitím v hrnku rozšleháme trochu mouky v mléce do hladka a nyní vlijeme do špenátu. Ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme rozšlehané vejce. Jakmile ztuhne, jídlo odstavíme z plotny. Hotový špenát dochutíme vegetou.