Připravíme si vanilkový krém. Všechny žloutky ušleháme s cukrem do světlé hladké pěny. V kastrůlku svaříme mléko a smetanu s vanilkovým cukrem. Opatrně do žloutkové pěny pak mléko zašleháme, až vznikne vanilkový krém.
Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a necháme ho vzejít na teplém místě. Do mísy nasypeme mouku, přidáme hotový kvásek, máslo, zbylé mléko, vejce a uhněteme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
Mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Do vymazaného pekáče naskládáme malé buchtičky připravené z vykynutého těsta a potřené máslem. Pekáč přikryjeme utěrkou a necháme buchtičky ještě 15 minut kynout. V předehřáté troubě je pak pečeme přibližně půl hodiny.
Upečené buchtičky od sebe oddělíme a na talíři je přelijeme teplým vanilkovým krémem.