Dušená mrkev je skromné, ale velmi chutné jídlo. Jako přílohu je nejlepší podávat vařené brambory. Snadno a rychle si tak připravíme velmi zdravý oběd nebo večeři. (celý recept)
Dušená mrkev je skromné, ale velmi chutné jídlo. Jako přílohu je nejlepší podávat vařené brambory. Snadno a rychle si tak připravíme velmi zdravý oběd nebo večeři....
Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ve vysoké pánvi rozpustíme polovinu másla a mrkev na něm za stálého míchání krátce osmahneme. Potom podlijeme trochou vody, osolíme a na mírném plameni mrkev dusíme doměkka. Vodu přitom necháme vydusit.
Do pánve pak přisypeme hladkou mouku, zamícháme, společně s mrkví krátce osmahneme, podlijeme znovu trochou vody a krátce povaříme.
Nakonec do hotové mrkve přidáme zbytek másla a smetanu a zakapeme citronovou šťávou a jen prohřejeme. Již nevaříme a můžeme podávat.