Nabídka
Přidej
recepty

Dušená mrkev


Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom může být velká pochoutka, které stojí za to dát šanci. Tato zelenina je skvělá i díky širokému využití, přidat se dá do moučníků, do polévek a podušená je skvělá jako příloha. Navíc je k dostání po celý rok a její nasládlá chuť je příjemná i menším strávníkům.
(celý recept)

Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom může být velká pochoutka, které stojí za to dát šanci. Tato zelenina je skvělá i ...

Ingredience receptu

  • 1 kg mrkve
  • 1 cibule
  • 50 - 80 g přepuštěného másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • špetka mletého muškátového ořechu
  • sůl
  • vývar na podlití

Způsob přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka nebo menší špalíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo nebo jiný tuk a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté přidáme mrkev, pár minut ji orestujeme, a pak zaprášíme moukou. Vše promícháme a necháme mouku asi minutu opražit.

Po pár minutách přilijeme vývar a mrkev dusíme doměkka. Nakonec dobrotu osolíme a ovoníme muškátovým oříškem.

Dušenou mrkev podáváme k vepřovému masu, k bramborám nebo nokům.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:


Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušená mrkev.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušená mrkev .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušená mrkev

Naši partneři